RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Криваві гроші: в Києві чиновники "заробляли" на ремонті укриттів

Після загибелі людей у Деснянському районі Києва, які не змогли потрапити в зачинене укриття під час ракетного обстрілу, кияни влаштували у мережі флешмоб, де показали у якому жахливому стані знаходяться підвали біля їхніх домівок. Як виявилося, бюджетні кошти виділені на ремонт сховищ, розкрадали чиновники.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Telegram-каналі.

Зазначається, що службові особові органи місцевого самоврядування у спільній змові з підрядниками заволодівали бюджетними коштами, призначеними на ремонт та оснащення приміщень укриттів та споруд цивільного захисту в місті Києві.

За інформацією КМДА, у період з 2022 по 2023 роки з міського бюджету було виділено 1,2 млрд гривень на облаштування укриттів. В рамках розслідування були зібрані докази, які підтверджують злочинні дії та змову між замовниками робіт і переможцями тендерів. Ці дії були спрямовані на розтрату та незаконне заволодіння бюджетними коштами під час проведення реконструкції об'єктів укриття.

Читайте також: Скандал з закритими укриттями в Києві: чи зміниться щось у роботі шкіл з 5 червня

Зокрема, під час проведення огляду одного з об'єктів цивільного захисту у Святошинському районі, правоохоронні органи в співпраці з експертами виявили факти невиконання робіт в повному обсязі та незадовільне їх виконання. Також було виявлено використання низькоякісних, горючих матеріалів з переоцінкою їх вартості на суму понад 1 млн гривень.

У п'ятницю, 2 червня, у вказаному провадженні слідчі СУ ГУНП у м. Києві спільно з оперативними працівниками УСР у м. Києві ДСР НПУ продовжили оглядати укриття та споруди цивільного захисту, що розташовані на території столиці. Станом на цю дату було оглянуто 15 об'єктів.

Також досудове розслідування щодо фактів розкрадання бюджетних коштів під час ремонту об'єктів цивільного захисту здійснюється органами досудового розслідування у Деснянському, Подільському, Голосіївському та Солом'янському районах міста Києва. Правоохоронні органи столиці проводять системну роботу щодо документування фактів розтрати та незаконного заволодіння бюджетними коштами, які були виділені на ремонт укриттів та споруд цивільного захисту, як з боку посадовців, так і з боку суб'єктів господарювання.

Раніше ми писали, як працюватимуть бомбосховища.

  • Вас може зацікавити:

Влада хоче призначити Кличка винним у трагедії і відправити в нокаут місцеве самоврядування - експерт

Спокійна, смілива, неймовірна дитина: від обстрілу в Києві загинули 9-річна дівчинка та її мама

Затримано чотирьох осіб: поліція знайшла причетних до загибелі людей біля укриття в Києві. Фото