RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Події

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Київ може частково залишитись без питної води через забруднення Десни

Через забруднення річки Десна, яке вже спостерігають у Чернігівській області, Київ може відмовитись від водопостачання Деснянських водопровідних станцій.

Про це заявив заступник директора "Київводоканалу" Володимир Костюк.

Він підкреслив, що Десна залишається основним видом водопостачання для очисних споруд Деснянських водопровідних станцій і становить 70% підготовленої питної води для мешканців Києва.

"Альтернативи такому водозабору сьогодні немає. Його втрата призведе до серйозних наслідків й розбалансування системи водопостачання столиці", - заявили у "Київводоканалі".

Костюк розповів, що забруднена вода по Десні спустилась нижче Чернігова.

"На жаль, органічне забруднення продовжується. Змоделювати, яка вода прийде на водозабір через 4-5 днів, неможливо. Втім, ми очікуємо найгірших результатів. Якщо такі результати підтверджуються й наша чинна технологія не здатна буде очистити воду, то можливий сценарій відмови від цього джерела водопостачання й перехід на інші джерела. Зокрема, Дніпровську станцію та артезіанські джерела. Втім, ця альтернативна система не зможе на 100% забезпечити водопостачанням все місто Київ",- заявив він.

За прогнозом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня.