RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

В Чернігові потемнішала вода та спостерігається масовий замор риби

В Чернігові повідомили, що вода в річці Десна стала темнішого кольору та має неприємний запах. На "Золотому березі" спостерігали замор риби.

Відповідні відео почали ширити в місцевих каналах.

Зокрема виконуючий обов‘язки Чернігівського міського голови, секретар міської ради Олександр Ломако детальніше розповів про екологічну ситуацію з Десною:

"Щодо екологічної ситуації на р. Десна. Станом на 7 ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж м. Чернігова) спостерігається незначний неприємний запах. В річці вода темного кольору. Місцями масовий замор риби, є загинувша".

Він також додав, що рибу будуть збирати та вивозити на утилізацію в заздалегідь визначене місце: "Працюють міські служби, екологи та ДСНС".

Ломако нагадав місцевим жителям про заборону відвідувати пляж:

"Нагадаю, що відівідування пляжу ми заборонили на минулому тижні. Муніципальна варта контролює ситуацію на місці. Посилено контроль за продажем всіх видів риби в місті. Також працює станція аерації КП «Чернігівводоканал» в районі переправи".

Крім того, додав, що в Чернігові воду споживають не з річок, а зі свердловин:

"Важливо ще раз зазначити, що Чернігів не споживає воду з річок, місто використовує воду зі свердловин. Тому, загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає".

В мережі почали ширити кадри, на яких можна розгледіти колір води та масовий замор риби.

Окрім риби в мережі писали про равликів, котрі масово поспливали на поверхню. Зазначають, що відео було зроблене 8 вересня неподалік від Макошино та Кладьківки.


На іншому відео можна помітити, як місцевий мешканець спробував врятувати рибу, перенісши її до іншої водойми.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що пляма забруднення з Десни може досягти Києва. Це становить загрозу для 60% міста. Разом з цим у Міністерстві довкілля зазначили, що рух забруднення з Сейму та Десни сповільнюється, пляма забруднення розпорошується, а ситуація – під контролем.