RU  UA

Обшуки в будинку, де живе Кличко: коментар мера і останні деталі

У вівторок, 18 травня, до будинку мера Києва Віталія Кличка навідалися люди, одягнені як правоохоронці. На той момент момент міського голови вдома не було, він дізнався про "гостей" під час тренування.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

За словами Кличка, о сьомій годині ранку він пішов на тренування. Приблизно за пів години він побачив на камерах спостереження відео, де люди, одягнені як правоохоронці, дзвонять у його двері.

Мер зазначив, що розпочалися обшуки у представників КМДА та його друзів. Такої навали обшуків Кличко за три свої каденції ще не бачив.

"Це не таємниця, що я завжди тренуюся кожного ранку. У здоровому тілі - здоровий дух. О пів на сьому ранку я пішов. Потім мені доповідають, що під'їхав автобус, люди увірвалися в під'їзд. Вони зайшли на поверх - у мене стоїть камера відеоспостереження - дзвонили мені в квартиру. Я закінчив тренування і прийшов з'ясувати, в чому справа", - розповів Кличко.

До приїзду мера представник правоохоронців вийшов до журналістів та представився слідчим. Він наголосив, що силовики виконують наказ Державної фіскальної служби. У двері міського голови Києва правоохоронці стукали, оскільки в тому будинку квартири об'єднані між поверхами. Обшуки мали проводитися у квартирі №7, яка не належить Кличку.

Правоохоронці не надали інформації, чию саме квартиру хотіли обшукати. Вони посилалися на таємницю слідства.