RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Загроза повторного наступу на Київ: генерал розповів, як столиця готується відбити удар

Влада Київської області не бачить фактичних ознак формування російських військ у Брянській та Курській областях РФ, які могли б знову атакувати столицю України.

Про це заявив голова Київської військової адміністрації генерал Микола Жирнов.

Водночас, він зауважив, що Росія може використати для нападу територію Білорусі.

"Росія від своєї агресивної мети оволодіти всією територією України не відмовилась. Київ як столиця є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами. Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається", - каже генерал.

За словами Жирнова, для повторного наступу на Київ потрібне велике угруповання військ, а також потрібен час на підготовку особового складу, озброєння військової техніки та матеріально-технічних засобів. А в сучасних умовах раптово або за короткий термін це здійснити неможливо.

"Ми щодня уважно стежимо за діями противника. І готуємося до його зустрічі: готуємо рубежі та позиції в інженерному відношенні, будуються оборонні споруди, певна місцевість готується до замінування, проводиться підготовка військ з урахуванням набутого досвіду", - підсумував голова Київської ОВД.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив про загрозу спроби захоплення Києва та північних областей України.