RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Київ збільшив на 1,26 млрд грн фінансування для ЗСУ з міського бюджету на дрони та транспорт - Кличко

Київська міська рада на позачерговому засіданні проголосувала за збільшення допомоги захисникам майже на 1,3 млрд гривень, кошти підуть на закупівлю військового обладнання та ремонт військової техніки.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Київрада на позачерговому засіданні знову збільшила допомогу нашим захисникам. Депутати проголосували за збільшення фінансування міської цільової програми "Захисник Києва" на 1 млрд 260 млн. Ці кошти підуть на матеріально-технічне забезпечення сил безпеки і оборони. А саме: на придбання автотранспорту, БПЛА, оптичних прицілів, приборів нічного бачення, ремонт та відновлення техніки та інше необхідне. Це – субвенція, ми перераховуємо гроші військовим підрозділам", - повідомив Віталій Кличко.

Київ постійно збільшує допомогу Збройним силам України. Із лютого 2022 місто спрямувало сукупно понад 4,8 млрд грн на підтримку військових. Із них майже 3,5 млрд грн – у вигляді прямих субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші першочергові потреби військових частин міста, що виконують бойові завдання на передовій. Майже 800 млн грн – на виплату матеріальної допомоги захисникам та їх сім’ям. Понад 430 млн грн - на забезпечення житлом захисників і їх сімей.

На цей рік Київрада передбачила на підтримку військових 5 млрд грн, не враховуючи соціальної підтримки і виплат. Також столиця виділила 800 млн грн за цільовою програмою "Захисник Києва" на зведення фортифікаційних споруд. А 300 млн грн передала з бюджету столиці у вигляді субвенції Міністерству оборони та Генштабу на закупівлю дронів, засобів радіоелектронної боротьби та інше найнеобхідніше українським бійцям на передовій.

Також раніше Віталій Кличко повідомляв, що ініціює скликання позачергової "військової" сесії Київради, щоб ухвалити рішення про виділення додаткових коштів на підтримку Збройних сил України.