RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Лайм

Новини

16 вересня

Всі новини

Коричневий колір з найпотворніших у світі став наймоднішим

Мода на коричневий колір в образах зростає. Попри те, що ще зовсім недавно колір не отримував такої уваги, вже сьогодні він перебуває у модних трендах.

Зокрема про це свідчить вибір платформи Pinterest.

В Pinterest додали коричневий колір, а саме відтінок «коричневий мокко», до добірки найпопулярніших кольорів 2024 року. Проте раніше цей колір свідчить про приналежність людини до нижчих верств.

Варто згадати, що в Стародавньому Римі плебеїв (громадян, які не належали до знаті) називали pullati, що в перекладі означає "одягнені в коричневе". В той час, як представники панівного класу носили одяг пурпурного кольору, пігмент для якого добували з черевоногих молюсків, що мешкають у Середземному морі.

Наразі ж використання коричневого кольору в одязі, аксесуарах та взутті можна побачити у різних світових колекціях - Chloé, Louis Vuitton, Gucci та інших

Крім того, варто згадати, як кандидатка в президенти США Камала Гарріс у перший вечір Національного з'їзду Демократичної партії з'явилася в костюмі жовто-коричневого відтінку, зруйнувавши історичні стереотипи довкола кольору.

Раніше "Апостроф" також писав про 7 наймодніших кольорів осені-2024. Цьогоріч модна осінь пройде в теплих натуральних кольорах - дизайнери пропонують повернутися до насичених і глибоких відтінків, згадати про темно-синій, шоколадний і масляно-жовтий.