RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії розповіли, як звести вплив Путіна на Україну до нуля

У разі виходу окупованого Донбасу зі складу України, Росія практично втратить вплив на неї, а європейський вектор розвитку країни буде практично гарантований.

Про це розповів російський політолог і публіцист Станіслав Бєлковський в інтерв'ю "Інозмі.ру".

"Якби у нас була можливість ввести сироватку правди в вену будь-якого українського політика (окрім найбільш радикальних), всі вони відповіли б, що Україні Донбас не потрібен і що він для неї скоріше тягар, ніж що-небудь ще. Але офіційно Київ не може визнати його незалежність — принаймні не в найближчому майбутньому. Якщо він це зробить, український народ сприйме це як зраду і почне задавати складні запитання про те, навіщо потрібна була АТО і всі супутні їй жертви", - каже Бєлковський

"Але, оскільки я не український політик, я можу відповісти на ці складні запитання. Як тільки Донбас остаточно вийде із складу України, європейська траєкторія країни буде гарантована, а ступінь впливу Росії на Україну впаде майже до нуля. АТО була необхідна для того, щоб зупинити поширення конфліктів, подібних конфлікту в Донбасі, на інші частини країни, від Харкова до Одеси. Варто нагадати, що навесні 2014 року серед представників української еліти були широко поширені фаталістичні настрої. Багато хто очікував, що російські військові захоплять коридор, що веде до Херсона, а звідти і до Криму і Придністров'я. АТО стала найважливішим фактором, який дозволив запобігти цей сценарій", - пояснює політолог.

Як повідомляв "Апостроф", Бєлковський вказав на втрату глобального впливу Росії на світ через агресивну політику Путіна.