RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Вибори - аукціон обіцянок: експерт назвала причину недовіри українців до влади

В Україні кілька разів були сплески довіри населення до влади, проте загальна тенденція полягає в тому, що керівництву країни українці не довіряють.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла соціолог Ірина Бекешкіна.

За її словами, після Помаранчевої Революції єдиний раз в історії незалежної України у парламенту була підтримка. Бекешкіна підкреслила, що тоді довіряли новому президенту Віктору Ющенку і Кабміну на чолі з Юлією Тимошенко, однак парадоксальним є поява довіри до старого складу Верховної Ради, яким до кінця терміну залишався 1 рік.

Бекешкіна зазначила, що в 2005 був кредит довіри до влади в цілому, однак вже до кінця року він вичерпався. Аналогічна ситуація була після виборів у 2010 році, коли переміг Віктор Янукович, однак тоді кредит довіри закінчився до кінця року.

Також в якості прикладу соціолог нагадала, що після Революції Гідності президенту Петру Порошенку довіряли 50% населення, однак на початку 2015-го рівень підтримки різко знизився.

"Звідки такий маятник? Та все просто: вибори у нас – це аукціон обіцянок. Люди голосують за тих, хто обіцяє, вони на це розраховують, а потім їх очікування не задовольняються. І чим вище очікування, тим сильніше падіння", - каже Бекешкіна.

Повний текст інтерв'ю Бекешкіної читайте на "Апострофі".