RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Білорусь не впускає українців з ID-паспортами

Білорусь не пропускає на свою територію громадян України з ID-паспортами навіть за наявності необхідного обладнання для зчитування інформації з таких документів, повідомив глава прес-служби Чернігівського прикордонного загону Олександр Дудко.

За його словами, це пов'язано з бюрократичною тяганиною на рівні МЗС України і Білорусі.

"Нові документи в Україні введені, але не внесені до міждержавної угоди про безвізові поїздки громадян України і Республіки Білорусь один до одного", - пояснив Дудко Укрінформу.

В результаті, білоруські прикордонники завертають українців з ID-картами незалежно від того, є у них необхідне обладнання чи ні.

"Це питання взагалі-то не до прикордонників, а до відповідних консульських служб міністерств закордонних справ обох країн", - додав представник Державної прикордонної служби України.

Відзначимо, що інформація про проблеми з перетином білоруського кордону громадянами України з ІD-паспортами надходила на протягом всього минулого року, проте МЗС України досі не вирішив це питання.

Пластикові ІD-паспорти українці можуть оформити з 1 листопада 2016 року. Всім, хто досяг 14-річного віку, документ буде оформлено за рахунок держави. У перспктіве планується повністю замінити паперові паспорти на пластикові.

Раніше повідомлялося, що Білорусь відмінила візи для громадян 80 країн.