RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ: Вісім країн ЄС просять США не забувати про Україну

Вісім держав Європейського Союзу закликають до розширення співпраці між США і ЄС в справі просування реформ в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на документ, який є у них в розпорядженні.

Йдеться про певний документ, ініційований Данією, Швецією, Польщею, Великобританією, Фінляндією, Естонією, Латвією і Литвою, який 6 лютого буде винесено на обговорення під час зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу.

"Такий план з'явився на тлі поширення в Європі стурбованості тим, що адміністрація нового президента США Дональда Трампа посилюватиме співпрацю з Росією, зменшуватиме підтримку України і послабить вплив Євросоюзу", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у документі мова йде про те, що ЄС і США повинні вивчити можливості співпраці з реформування української митниці для "підвищення рівня дотримання, ефективності та передбачуваності в інтересах торгівлі та розвитку приватного сектора".

Крім того, в запропонованому документі зазначається, що "Україна має потенціал стати прикладом для регіону", але це зажадає "довгострокових політичних зобов'язань і рішень, а також міжнародної підтримки".

Як писав "Апостроф", експерти побоюються втрати Україною міжнародної підтримки в разі зміни Дональдом Трампом зовнішньої політики США і перемоги на виборах в країнах ЄС популістів, орієнтованих на кардинальне поліпшення відносин з Росією.