RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Скандал навколо призову Савченко до українських військових: з'явилася реакція бійців АТО

Прес-офіцер командування ВДВ ЗСУ Валентин Шевченко прокоментував інформацію про те, що народний депутат Надія Савченко під час нещодавньої зустрічі з бійцями АТО в районі Донецького аеропорту закликала їх залишити позиції.

"Особовий склад ВДВ, як і інші підрозділи ЗСУ, не є політизованим, продовжує виконувати завдання щодо захисту територіальної цілісності та суверенітету України і перебуває поза політикою", - заявив він, передає "УП".

Шевченко підкреслив, що українські військові ні в яких політичних акціях участі не беруть.При цьому він не підтвердив і не спростував повідомлення нардепа від "БПП" Тетяни Ричкової, яка заявила, що нардеп Надія Савченко підбурювала військових на Донбасі залишити свої позиції, прийти до Київа і влаштувати державний переворот. За словами Ричкової, свідками цього були бійці 79-ї та 80-ї окремих десантно-штурмових бригад.

Як повідомляв "Апостроф", керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що інформація, озвучена Ричковою, буде перевірена співробітниками служби. У свою чергу Віра Савченко назвала звинувачення на адресу її сестри брехливими.