RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Шатун-2: експерт висловився про оцінку владою України протестних акцій

Українські власті розробили ефективну схему, згідно якої всі протестні акції є планом спецслужб РФ.

Про це в коментарі "Апострофу сказав політолог Петро Олещук.

На його думку, з російського в сіквелі "Шатун-2" тільки кремлівський принцип: всі, хто проти – п'ята колона.

"Політтехнологи, які працюють з владою, розробили не хитру, але досить ефективну схему, згідно з якою будь-які протести оголошуються планом російських спецслужб по дестабілізації ситуації в Україні", — зазначив Олещук.

"Така вже українська політична культура, коли будь-яка політична сила вішає на своїх конкурентів всі можливі ярлики. В останні роки в тренді ярлик "рука Москви", — додає політтехнолог Ярослав Макітра.

Втім, відкидати перманентний вплив Росії на українську політику експерти не радять, але з поправкою на провали самої АП і ВР.

"Звісно, Росія продовжує впливати, але далеко не всі процеси, які відбуваються в Україні, пов'язані з діяльністю РФ. Існують і цілком об'єктивні чинники, які впливають на суспільні настрої. Наприклад, триває підвищення тарифів, при тому, що всі розуміють, що воно, в тому числі, пов'язано з фінансуванням енергетики, яка контролюється олігархами. Схеми на українському енергетичному ринку розробив ж не Путін, а український уряд. Все це накопичується, і може привести до досить неприємних наслідків для влади", — сказав Олещук.

Детальніше про те, які "подарунки" у Москві приберегли для Києва на весну і чи не є заяви про дестабілізацію страшилкою для суспільства, читайте в матеріалі "Апострофа".