RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Західний інтерес: експерт пояснив, чому в Україні знову заговорили про відставку Гонтарєвої

Політолог Андрій Золотарьов вважає, що в Україні знову піднялася тема відставки голови НБУ Валерії Гонтарєвої, оскільки до неї з боку американських партнерів існує маса питань.

Про це він написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Ці питання стосуються того, наскільки ефективно витрачалися гроші МВФ, які надавали Україні. Гроші МВФ нібито витратити не можна, але існує підозра про те, що транші були витрачені на рефінансування банків, а далі перетворювалися в живі гроші і йшли своїм людям. В очах американців це обман, що дуже серйозно. Підозра в тому, що Гонтарєва водить своїх партнерів за ніс, існує досить давно. Очевидно, зараз прийшов час ці припущення або матеріалізувати, або спростувати", - зазначив політолог.

Золотарьов нагадав, що нещодавно Гонтарєвій влаштували дуже холодний прийом у Нью-Йорку.

"Як кажуть злі язики, вона збиралася виторговувати собі місце в МВФ. Але не зустріла розуміння. Тоді в Нацбанку припинилися розмови про відставку, зараз знову підіймають цю тему. Причиною тому – зовнішній тиск, який, швидше за все, змусить Порошенка злити Гонтарєву, оскільки вона давним-давно перетворилася як у внутрішню, так і зовнішньополітичну токсичну фігуру. Вона – один із лідерів рейтингу негативу по країні. А з іншого боку до неї накопичилися питання і претензії західних партнерів. У цій ситуації для Порошенку піде на користь від такої токсичної фігури позбутися. Стара, як світ, мізансцена: цар хороший, бояри – погані. Коли вже накопичилися питання, то треба цю справу кинути на поживу", - написав політолог.

Більш докладно про те, чи справді варто очікувати відставки Гонтарєвої і як розцінювати обшуки НАБУ в Нацбанку, читайте в матеріалі "Апострофа".