RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Журналіст пояснив тактику Кремля з ватажками ДНР-ЛНР за столом переговорів по Донбасу

Російська Федерація використовує своїх маріонеток для переговорів по Донбасу для того, щоб довести, що розв'язаний нею конфлікт є внутрішньоукраїнським.

Про це у своїй колонці на УНІАН пише Роман Цимбалюк.

За його словами, війна Росії проти України йде вже чотири роки, і весь цей час Кремль намагається винести бої на Донбасі за рамки переговорів із Заходом.

"На вищому рівні публічно говорять тільки про санкції, які будуть зняті після виконання Росією Мінських угод, тобто після деокупації українського Донбасу", - зазначив Цимбалюк.

Він додав, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ продовжує фіксувати переміщення російської бойової техніки на Донбасі, не порушуючи питання про те, як вона опинилася в зоні АТО.

Цимбалюк уточнив, що "спіраль мовчання" вдалося прорвати лише під час розслідування атаки на цивільний рейс МН17. Тоді експертна комісія змогла довести, що "Бук" належить Міноборони Росії.

Зараз однією з головних умов припинення насильства на Донбасі Росія називає "прямий діалог" Києва зі своїми маріонетками на сході України.

При цьому зрозуміти, що стоїть за таким "прямим діалогом", можна на прикладі придністровського врегулювання. Москва має там статус "гаранта", що дозволяє утримувати їй на території Молдови миротворчий, а за фактом окупаційний військовий контингент.

"Сідати з шулерами за один стіл марно, хіба що з наганом у руці. Баба Яга в вигляді "молодих республік" завжди буде проти і буде висувати нові і нові вимоги, які не закінчаться до бажаного повернення України під російський протекторат", - підкреслив Цимбалюк .

Як повідомляв раніше "Апостроф", російський політолог Лілія Шевцова вважає, що на кремлівському столі лежить кілька сценаріїв по "ДНР"-"ЛНР".