RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Закон про реінтеграцію Донбасу: стала відома цікава деталь

Під час обговорення законопроекту про реінтеграцію окупованого Донбасу в "Блоці Петра Порошенка" спочатку виступали проти визнання Росії країною-агресором.

Про це повідомило джерело "Апострофа" в дипломатичних колах.

Визнання Росії країною-агресором в конфлікті на Донбасі є принциповим нововведенням законопроекту. За словами джерела, проти такого формулювання спочатку були в БПП, проте їх партнери по коаліції з "Народного фронту" переконали колег.

"Розробляється новий інструмент для юридичного оформлення тієї ситуації, яка є. Сьогодні проти нас ведеться гібридна війна, і нам необхідний інструментарій. Інструментарій АТО себе вичерпав, і він не відповідає тим викликам, які є на Сході України", - пояснив нардеп від БПП Олексій Гончаренко.

"До консультацій з приводу цього закону були залучені експерти і фахівці з США. І я можу сказати, що він на 99,9% вже готовий до внесення і реєстрації в парламенті", - зазначила в одному з телеефірів нардеп Ірина Луценко.

Нагадаємо, розмови про новий план щодо порятунку Донбасу з'явилися ще в червні, коли секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що формат АТО себе вичерпав.

Більш детально читайте в матеріалі "Апострофа" - Україна готує Росії новий статус: чи допоможе це повернути Донбас.