RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В ЄС "газову справу" Онищенко однозначно визнали політичним - адвокат

Адвокат Олег Іщенко, який представляє в судах інтереси народного депутата Олександра Онищенка, стверджує, що на Заході правові інститути визнали "газову справу" політично мотивованою.

Про це Іщенко розповів в інтерв'ю "Апострофу".

На думку адвоката, "газову справу" в тому вигляді, в якому її зараз відправлено в суд, буде розглянути дуже проблематично.

"Звинувачення слідства неконкретні і неспроможні", - запевняє Іщенко.

Крім цього, адвокат вказує на надання політичного притулку Онищенку в Європі, що також вплине на хід розгляду цієї справи в українських судах.

"Адже там теж цю справу уважно вивчили в судах і дійшли зовсім інших висновків, ніж ті, які нам нав'язує слідство в Україні. Відмовляючи у видачі Онищенка, європейські правові інститути фактично дали оцінку цій справі як політично вмотивованій. По суті, це вирок всьому цьому процесу. Якщо, звичайно, ми ще орієнтуємося на європейські стандарти правосуддя", - зазначає адвокат.

Іщенко впевнений, що якщо прибрати піар-складову і говорити по суті, звинувачення щодо Онищенка взагалі не має ніяких перспектив.

Нагадаємо, Олександр Онищенко звинувачується слідчими НАБУ в організації "газових схем", в результаті чого державі було завдано збитків на більш ніж 3 млрд гривень. Сам Онищенко всі звинувачення проти себе відкидає, а свою справу називає політично заангажованою.