RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Аналітик розказав про декілька видів ботів на сторінці Порошенка в Facebook

На сторінці Петра Порошенка в Facebook одночасно діють як "порохоботи", так і боти, які агітують проти президента.

Про це розповів "Апострофу" співзасновник аналітичної компанії TheRespo Віталій Жуков.

"Під час дослідження ми помітили, що є специфічні боти на сторінці Порошенка, як серед позитивних коментарів, так і негативних", - зазначив експерт.

У той же час, позитивні боти самі по собі діляться на звичайних ботів, що позитивно пишуть про президента, так і користувачів, які пишуть подібні коментарі, але у них на сторінці написано, що вони безпосередньо працюють на адміністрацію Порошенка. Швидше за все, друга категорія "позитивних" користувачів не була створена комунікаційної командою Порошенка.

"Серед негативних теж є поділ на тих, хто пише негативно про політику президента - і тут ми висунули гіпотезу, що це можуть бути опозиційні сили, а також тих, хто пише негативно про Україну. Тут ми припустили, що це, швидше за все, боти з інших країн, які бажають розхитати ситуацію в країні", - розповів аналітик про дії супротивників президента на його сторінці.

Також Жуков розповів про те, в українському медіа-просторі існують різні категорії ботів. Деякі з них дуже неякісно зроблені і займаються образами політиків, тоді як інші навпаки пишуть серйозні аналітичні статті та працюють дуже акуратно.

Детальніше про боти Петра Порошенка, Саакашвілі і "Батьківщини" читайте в матеріалі "Апострофа": ""Порохоботи" і не тільки: скільки українські політики платять за війни в мережі".