RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ціна російської окупації буде зростати: в Раді розповіли нові подробиці візиту Волкера в Україну

Спецпредставник президента США по Україні Курт Волкер переконує європейських лідерів у тому, що війна на Донбасі є не внутрішнім конфліктом в Україні, а вторгненням Росії.

Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань закордонних справ Ганна Гопко, передає "Крим.Реалії".

"І зараз по різних столицях, куди він їздить ‒ Париж, Лондон, Берлін, Відень ‒ він постійно чітко говорить, що це гаряча стадія війни, а не заморожений конфлікт, намагаючись змінити російську пропаганду і ті наративи, які вона поширює. І щоб змінити ставлення до конфлікту на Сході України: що це не внутрішній конфлікт, а російське вторгнення", - сказала вона.

Волкер, за словами Гопко, запевнив, що ціна агресії Росії проти України буде зростати.

"Він чітко сказав, що ціна російської окупації не буде змінюватися. Вона буде, навпаки, зростати. Також підтримка міжнародного співтовариства України не зменшиться. І що Кремль також повинен чітко розуміти, що відносини США-Росія-Європейський Союз погіршилися саме тому, що Росія не здійснювала ніяких кроків для того, щоб виконувати свою частину зобов'язань", - зазначила депутат.

Вона додала, що в питанні про миротворчої місії на Донбасі позиція Волкера залишається незмінною.

"Місія повинна бути по всій території, повинна повністю локалізувати важке озброєння, і повинен бути контроль України над українсько-російським кордоном. Це, фактично, підтримка української позиції", підкреслила Гопко.

Також читайте матеріал "Апостроф": "Прорив щодо Донбасу можливий наступного року: з чим Волкер їде до Порошенка".