RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Над Путіним завис дамоклів меч: військовий експерт пояснив ситуацію з введенням миротворців на Донбас

Заява спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера щодо миротворців з мандатом на всю територію Донбасу ставить Росію в жорсткі рамки.

Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Заява Волкера для нас це морквина, чергова і велика, дуже красива. Знову ж таки, з метою прийняття закону по Донбасу з потрібними формулюваннями і з метою проведення реформ, що, я думаю, також включалося в пакет переговорів між Волкером і Порошенко. А для Російської Федерації - це дубина, дамоклів меч. Якщо вони не підуть на поступки, то Волкер скаже Суркову, що "ми зараз дотисне Порошенко, він прийме закон, де вас назве агресором, і ми вас виключимо з Ради безпеки ООН, позбавимо права вето" В ООН адже вже зробили перші кроки, прийнявши формулювання, що мандат місії повинен бути розширений, посилений. Ось вам і тема для розмови між Волкером і Сурковим. Для нас це морквина, мовляв, "хлопці - хочете миротворців, зробіть правову базу, і ми вам дамо миротворців". А для Росії - це серйозна дубина, мовляв "не будете виконувати наші вимоги, значить, отримаєте миротворчий контингент без вашої участі і згоди", - розповів Олег Жданов.

"Не в інтересах Росії починати конфронтацію, оскільки будь-які нові агресивні дії проти України призведуть до погіршення позицій РФ, в першу чергу, в Європі", - додав військовий експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Волкер не просто так приїжджав в Україну, для Кремля готують серйозну дубину - військовий експерт".