RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Проблем накопичилося багато: російський політик розповів, як Кремль відтягує момент власної катастрофи

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий вважає, що Кремль оточений проблемами, які приведуть до краху режиму, але при цьому успішно тактичними кроками відтягує цей момент.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Зараз, наприклад, російський режим займається відтягуванням моменту введення нових санкцій і публікації інформації про путінські гроші, зазначає політик.

"Сьогодні Кремль намагається досягти маленький результат, оскільки їх головна проблема - це вибори (президента РФ, - "Апостроф") 18 березня. Відповідно, вони намагаються максимально відтягнути введення нових санкцій і законів про відмивання грошей російських олігархів, нелегально розміщених на Заході. Планується, що 18 лютого будуть оприлюднені дані з приводу грошей російських олігархів, а по суті, грошей Путіна. Ось сьогодні Кремль домагається того, щоб ці дані були оприлюднені після 18 березня. Це така маленьке їх завдання", - розповів він.

Проте, вважає Боровий, Кремль не вміє діяти успішно на стратегічному рівні.

"Так влаштовані російські спецслужби. Вони вміють вирішувати на короткому проміжку часу тактичні завдання, але стратегічного мислення в Кремлі зовсім немає. Вони рятують ситуацію сьогодні, не думаючи про те, що буде з країною і з ними через рік, два, п'ять", - зазначив він.

Але, заявив Боровий, така поведінка російської влади викликана й тим, що, фактично, стратегічне завдання збереження режиму вирішити практично неможливо.

"Неможливо зберегти владу в країні, керуючи державою таким способом, ліквідуючи конкуренцію, ізолюючи країну від решти світу, створюючи провокації по всьому світі, ведучи військові дії, захоплюючи чужі території і відмовляючись обговорювати повернення цих територій. Сьогодні ж проблем накопичилося дуже багато, а Україна - це тільки одна з них. Є ще Придністров'я, грузинські території (Абхазія і Південна Осетія), Сирія (кілька складних територіальних проблем)", - розповів він.

Про проблеми та перспективи путінського режиму читайте докладніше в інтерв'ю російського політика Костянтина Борового "Апострофу" "Кремль поверне Україні Крим і Донбас за однієї умови".