RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тука озвучив прогноз, чи піде Путін на анексію Донбасу

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що президент РФ Володимир Путін не піде на анексію Донбасу, оскільки Росії ця територія не потрібна.

Про це Тука розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"З точки зору територій Росія як держава не потребує зайвих земель. У них немає перенаселення", - зазначив він.

Приєднання Донбасу, вважає Тука, для Росії не має сенсу і в економічному плані.

"З точки зору економічної привабливості, що б там хто не говорив, але в сучасному вимірі Донбас - це позаминуле століття. І прагнути отримати собі на ноги такі кайдани у вигляді неконкурентоспроможних шахт, старіючого населення і металургійної-енергетичних монстрів столітньої давності - не думаю, що це Росії дуже цікаво", - заявив він.

У той же час, відзначає Тука, сенсу в анексії Донбасу немає і на політичному рівні, оскільки Росія вже окупувала Крим і Донбас для неї вже нічого не змінить в цьому плані.

Також наш співрозмовник вважає, що 2014 року Росія виходила з того, що зможе захопити "всю Лівобережну Україну", але "все виявилося зовсім не так".

Детальніше про конфлікт на Донбасі і протестах в Києві читайте в інтерв'ю Георгія Туки "апостроф" "Путіна не варто заганяти в глухий кут, є варіант краще".