RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Порошенко, Геращенко і Світличну ЗМІ назвали найвпливовішими жінками в політиці

Перша леді країни Марина Порошенко, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, народний депутат і за сумісництвом дружина генпрокурора Ірина Луценко, перший віце-спікер Ради Ірина Луценко та голова Харківської ОДА Юлія Світлична увійшли до п'ятірки найвпливовіших жінок в українській політиці.

Видання "Ділова столиця" опублікувало свіжий рейтинг топ-20 про жінок в політиці.

Видання зазначило, що для визначення рейтингу впливовості було складено попередній список з 50-жінок. Після цього використовувалися два методи оцінки: опитування експертів і підрахунок згадок учасниць в ЗМІ.

Як і в минулому році рейтинг очолила дружина президента Марина Порошенко.

«Дружина президента України Марина Порошенко взяла на себе безліч питань. Крім поїздок і зустрічей, в ході яких вона супроводжує президента, Марина Порошенко брала участь в цілому ряді заходів, що зміцнюють відносини України з іншими країнами», - пише видання.

З третього місця на друге піднялася Юлія Тимошенко. Депутат Ірина Луценко теж піднялася з 9 місця в 2016-му році на 3-е. Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко та голова Харківської ОДА Юлія Світлична зберегли свої позиції в рейтингу.

«Світлична єдина жінка - глава ОДА. Її регіон пережив в 2017 р велике випробування, а сама Світлична пройшла краш-тест з виходу із критичних ситуацій. Вона неодноразово займала перші місця в рейтингах роботи голів ОДА, демонструючи позитивні показники економічного зростання і адміністративні успіхи», - написало видання.

Місця з 6 по 10 зайняли Уляна Супрун, Лілія Гриневич, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ніна Южаніна і Валерія Гонтарєва.

З 11 по 15 - Оксана Маркарова, Наталія Бернацька, Ірина Фриз, Наталія Микольська та Наталія Корчак.

Замикають рейтинг Лана Зеркаль, Вікторія Сюмар, Оксана Сироїд, Валентина Данішевська та Ольга Богомолець.