RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія спровокувала черговий дипломатичний скандал з США

Росія відмовила у видачі візи члену делегації Конгресу США, сенаторові-демократу Джин Шахін, після чого сенатори-республіканці Рон Джонсон і Джон Барраса скасували свою поїздку в Росію, заплановану на 11 січня.

Про це повідомило DW з посиланням на американське видання Politico.

Російське посольство відмовило у видачі візи, пояснивши своє рішення тим, що Шахін знаходиться в чорному списку, складеному у відповідь на американські санкції.

У відповідь, Джонсон, який також є головою сенатського комітету з національної безпеки і урядових справ заявив, що рішення відмовити у візі члену делегації Сенату є "вкрай невдалим і суперечить спробам поліпшити відносини між нашими країнами".

Шахін віддзначила, що "шкодує про рішення Кремля перешкодити діалогу Сенату і російського народу", однак вона "продовжить свою роботу, спрямовану на те, щоб російський уряд ніс відповідальність за свої дії, що здійснюються всупереч міжнародному праву і на шкоду російському народу".

Читайте також аналітику американської компанії Stratfor на "Апострофі" Кремль посилить атаки проти України, а в оточенні Путіна з'являться відступники.