RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Порошенка запідозрили у спробі розділити Опоблок, що помирився

Поява після Нового року інформації про арешт рахунків Ріната Ахметова може бути спробою президента Петра Порошенка посварити олігарха з Дмитром Фірташем. Таким чином глава держави хоче розколоти "Опозиційний блок".

Про це розповіло "Апострофу" джерело, близьке до "Опоблоку", зазначивши, що в кінці 2017 року різні групи в "Опозиційному блоці" змогли помиритися.

"Ближче до Нового року стало зрозуміло, що, швидше за все, всередині Опозиційного блоку досягнуто компромісу. Сигнали, які з Відня в Україну посилав Дмитро Фірташ, були так розшифровані його соратниками: необхідно дотриматися єдності та зберегти політичну силу в цілісності. 22 грудня Сергій Льовочкін ініціював засідання політради Опоблоку, на якому пролунали заяви щодо примирення. У ахметівській частині центром впливу й тяжіння стає прихильник компромісів і зміцнення внутрішньопартійної єдності Вадим Новинський – йому пророкують роль нового лідера замість Юрія Бойка, який надто вже розслабився та погодився із запропонованою йому роллю спаринг-партнера Петра Порошенка на наступних президентських виборах. Новинський в партії – єдиний, хто буде битися з Порошенком, причому не через гроші, а з причини старої взаємної ненависті", - сказав джерело.

Також, каже він, "Опозиційний блок" може об'єднатися з такими політичними силами, як "За життя" Вадима Рабиновича і "Відродження" які намагаються активізувати електорат на південно-сході України.

У свою чергу, український бізнесмен, знайомий з ходом справи, вважає, що спроба розсварити "Опозиційний блок" є ударом по Ахметову.

"Саме тому в цей момент – удар (по єдності "опозиціонерів", - "Апостроф"). І це в першу чергу удар по самолюбству і принципам Ріната Ахметова. Для нього суть справи – не у втраті 820 мільйонів, оскільки минулого року, після початку блокади Донбасу, він втратив набагато більше. Ахметов – гравець за своєю суттю. Він вміє з честю втрачати і з не меншою честю відіграватися. Але він не терпить нечесної гри та спроби дурити. В даній ситуації – це гра проти Ахметова міченими картами", - зазначив бізнесмен.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Порошенко вирішив посварити Фірташа й Ахметова: стало відомо, навіщо це Банковій".