RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У МВС пояснили, чому не розганяють мітинги Саакашвілі в центрі Києва

Правоохоронці не розганяють мітинги прихильників лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі щоб не спровокувати силове протистояння і політичну кризу.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми пам'ятаємо всі історії, які відбувалися з Саакашвілі протягом останніх декількох місяців. У будь-якій цивілізованій країні питання було б вирішене дуже просто - вибачте, обличчям в асфальт, наручники і в'язниця. З огляду на ситуацію в Україні і те, як нею користуються всілякі представники різних політичних партій, з огляду на можливі ризики силових і збройних провокацій, у нас так не вчинили", - заявив він.

Шкіряк зазначив, що сам Саакашвілі б давно вибрав "силовий варіант", якби був президентом, але українські правоохоронні органи не хочуть втягуватися в політичний конфлікт.

"Головна мета реформування правоохоронної системи полягає в повній деполітизації, щоб ніхто більше не міг втягнути правоохоронців в з'ясування політичних відносин. Ми дійсно могли діяти інакше, закон дозволяв це українським правоохоронцям і працівникам Служби безпеки, коли було так зване "викрадення" Саакашвілі, коли він був затриманий, і під час тих акцій, які відбувалися під Жовтневим палацом і під Верховною Радою. Але ми прекрасно усвідомлювали ризики. Тому правоохоронці виявляли максимальну коректність, витримку і стриманість, щоб не піти на силове протистояння", - розповів він.

"Нас критикують за таку лояльність, і я погоджуюся з цим, що в жодній цивілізованій країні це неприпустимо. З іншого боку, люди розуміють, що це та тонка грань, особливо в ситуації, в якій знаходиться наша держава, яку дуже легко перейти і потім не повернутися", - попередив наш співрозмовник.

Читайте повністю інтерв'ю радника глави МВС "Апострофу" В Україні є дуже тонка грань - Зорян Шкіряк про Путіна, протести і гучне вбивство під Києвом.