RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Зможуть диктувати порядок денний слабкій державі: відомий журналіст вказав на небезпеку з появою "Національних дружин"

Поява в Україні "Національних дружин" свідчить про слабкість державної влади в нашій країні.

Про це пише журналіст Юрій Бутусов у статті для видання "Дзеркало Тижня".

"Влада в Україні слабка і фрагментарна, а тому залишає багато майданчиків, де вона просто непомітна або не виконує свої обов'язки. І ось в ці незайняті правоохоронними органами, виконавчою владою і судами ніші заходять міцні хлопці з патріотичними гаслами і націоналістичною символікою. Вони не хочуть скидати цю слабку владу — навіщо, якщо вони чудово навчилися цю слабкість використовувати?", - зазначив журналіст.

За його словами, у суспільстві виникає запит на подібні дружинам структури, оскільки поліція, прокуратура і суд часто демонструють нездатність вирішити проблеми, які перебувають в їх компетенції.

"У цих умовах проекти, що мобілізують, створюють ті, хто розуміє, що влада це не функція, влада — це ідея. Ця ідея комусь нагадує фашизм, комусь — націоналізм, комусь — екстремізм, комусь — патріотизм. Враження можуть бути різні. Але тенденція одна — невелика згуртована і мотивована група людей може одною своєю мовчазною присутністю диктувати порядок денний в одній слабкій міській раді. Безліч таких згуртованих і мотивованих груп зможуть диктувати порядок денний і усій слабкій державі. Чия в цьому провина?", - запитує Бутусов.

Також він зазначив, що лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький за останній час став перетворився в досить самостійного політичного гравця.

"Білецький і його друг — інший народний депутат-"азовець" Олег Петренко — контактують не тільки з міністром МВС Аваковим, але і з президентом Порошенком, з іншими політичними силами. Поле для маневру широке. Ситуацій, куди треба втрутитися — багато", - пише журналіст.

Детальніше про "Національних дружинах" читайте в матеріалі "Апостроф": Українські націоналісти з російськими гаслами: що приховано за скандальними Національними дружинами