RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні розповіли кого не можна саджати після звільнення Донбасу

Український політик і колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов вважає, що після повернення окупованих територій Донбасу Україні не варто починати судові процеси проти більшості населення цих територій.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Фірсов зазначив, що в України поки немає плану про те, що треба робити з жителями окупованих територій після їх повернення.

"Завтра буде стояти дуже гостре питання: кого ми караємо, а кого ні? Чому ми не говоримо про те, що люди, які брали зброю, будуть покарані, незважаючи ні на що? Але в той же час інші категорії людей - підприємців, які могли там працювати, чиновників, вчителів, якщо вони не скоювали тяжких злочинів - ми прощаємо. Ми не можемо посадити в тюрми сотні тисяч людей", - пояснив він.

Він вважає, що Україні не варто переслідувати тих, "хто просто поширювали листівки або ходили на "референдум"".

Фірсов розповів і про інші проблеми навколо повернення окупованих територій.

"Що ми будемо робити після звільнення з чиновниками? Там потрібні будуть десятки тисяч чиновників. Як ми будемо їх стимулювати, щоб вони туди приїхали? Адже потрібно відновити поліцію, а для Донецької та Луганської областей необхідно 17 тисяч осіб. Де ми їх візьмемо? Як ми будемо їх туди залучати? Це повинні бути професійні люди з проукраїнською позицією, а не просто хтось", - зазначив він.

Політик говорить, що досі не визначено коли на Донбасі відбудуться перші вибори, немає стратегії розмінування цих територій і збору зброї.

Детальніше читайте в інтерв'ю Фірсова "Апострофу" У Порошенка є плани щодо людей, які покликали Путіна на Донбас.