RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Цікаві домовленості: стало відомо, на кого Порошенко буде робити ставку на виборах

Політтехнологи, які працюють на Адміністрацію президента, в якості головних союзників Петра Порошенка у виборчій кампанії роблять ставку на мерів, губернаторів і народних депутатів, які пройшли в парламент по мажоритарних округах. А основні передвиборні меседжі Порошенко будуть будуватися навколо вступу України в Євросоюз і НАТО, а також конфлікту з Росією.

Про це в статті для "Апострофа" пише політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

"Децентралізація підняла мерів на новий політичний рівень, адже тепер вони - реальні господарі у своїх вотчинах, у яких є широкі повноваження і наповнені локальні бюджети. Фактично вони зацікавлені в збереженні такої конструкції, стабільність якої може забезпечити саме чинний гарант, адже новий президент може кардинально змінити ситуацію. В АП впевнені, що домовленості з мерами забезпечать перемогу Порошенка", - пише експерт.

Однак, звертає увагу Петренко, мери великих міст є представниками політичних сил, опозиційних до Петра Порошенка. У свою чергу, вважає експерт, Банкова може вдатися до "класичним методам переконання" – правоохоронним органам і податківцям.

Крім цього, підкреслює співробітник МЦПД, Адміністрація президента може використовувати фінансовий ресурс для забезпечення лояльності мажоритарних нардепів.

"Їх збираються заохочувати розширеним бюджетним фінансуванням і закріпленням за ними округів на парламентських виборах, звичайно, за умови збереження чинної виборчої системи. Лояльні і ефективні на президентських виборах мажоритарники зможуть отримати мільйони гривень на роботу в округах і організацію вже власної парламентської кампанії", - зазначив Ігор Петренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Порошенка вже вигадали, як зберегти йому владу: багато що вирішиться до осені