RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Йому ніхто не довіряє: в Україні вказали на серйозні проблеми Порошенко з походом на другий термін

Нинішній президент України Петро Порошенко має проблеми з підготовкою до майбутніх виборів, головними з них є недовіра потенційних союзників і складності з нарощуванням рейтингу.

Про це пише експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко в своїй статті для "Апострофа".

На його думку, Порошенко намагається стати єдиним кандидатом від влади, отже, президенту треба запропонувати щось іншим можливим кандидатам.

"А це означає, що Володимир Гройсман, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко як потенційні кандидати в президенти від влади і ймовірні союзники Порошенко повинні щось отримати взамін - посади, місця в списку, регіони тощо. Найбільша проблема Банкової полягає в тому, що ніхто з політиків уже не довіряє Порошенку, особливо якщо мова йде про обіцянки на перспективу", - стверджує Петренко.

Іншою важливою проблемою, на думку експерта, є неможливість нинішнього президента збільшити свій рейтинг, оскільки соціальні проблеми населення не вирішуються, а успіхи в зовнішній політиці вже не приносять особливих дивідендів.

"Рівень життя населення значно впав в порівнянні з 2014 роком і громадяни в першу чергу звинувачують в цьому Порошенко. Питання безвізового режиму втрачає свою електоральну привабливість, а ставлення західних партнерів до Порошенка погіршується з кожним днем", - пише Петренко.

Детальніше про плани влади на прийдешні вибори читайте в матеріалі "Апострофа": "В Порошенка вже вигадали, як зберегти йому владу: багато вирішиться до осені".