RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Близькі до точки неповернення: відомий журналіст оцінив загрозу реваншу в Україні

На сьогоднішній день українці досить близько підібралися до точки неповернення, але поки її не пройшли.

Про це в ефірі радіо "Крим.Реалії" заявив перший заступник головного редактора видання "Дзеркало тижня" Сергій Рахманін.

"На мій погляд, ми пройдемо її (точку неповернення, - ред.) у 2019 році. По-перше, завжди є великий відсоток розчарованих. По-друге, навіть ті люди, яких ми вважали своїми героями, виявляються зовсім не такими, як ми думали. Однак у цілому настрої людей змінилися", - сказав він.

За словами Рахманіна, вибори в 2019 році повинні показати, яку кількість відповідальних політиків Україна виховала за останні 4 роки. Якщо їх виявиться менше, ніж ми очікуємо, то підстави для реваншу будуть досить серйозними.

"Але я сподіваюся, що з'явиться не один політик, а ціла політична сила, якій українці зможуть довіряти по-справжньому", - додав журналіст.

Разом з тим, він вказав на помилки, які допустила українська влада після втечі екс-президента Віктора Януковича в 2014 році.

"Я очікував, що вони (нова українська влада, - ред.) будуть намагатися донести до всіх українців, в усі регіони, разом з Кримом і Донбасом, що в Україні є держава, є влада, ситуацію контролюють. Цього зроблено не було - навіть спроб усунути загрозливі явища. Політики занадто сильно захопилися переділом влади", - сказав Рахманін.

Він уточнив, що потрібно було обов'язково посилати своїх представників у вибухонебезпечні регіони, домовлятися, моніторити.

"До того ж, ніхто не намагався поставити під контроль правоохоронні органи і збройні сили. А саме люди в погонах найбільш чутливі до наявності або відсутності влади. Коли вони не отримують вказівок, то діють, як довелося", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше один з лідерів політичної партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе вказав на серйозні провали влади України.