RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У США слідом за Європою заговорили про висилку з країни дипломатів Путіна: названа важлива дата

Рада національної безпеки США рекомендує президенту Дональду Трампу вислати з країни російських дипломатів у відповідь на отруєння у Великий Британії екс-шпигуна Сергія Скрипаля за прикладом ряду європейських країн.

Про це повідомляє CNN з посиланням на анонімне джерело.

За даними співрозмовника, письмову рекомендацію Трамп повинен був отримати в п'ятницю, 23 березня. Також повідомляється, що Рада нацбезпеки розробляє ряд заходів у відповідь на отруєння Скрипаля та його дочки Юлії і висилка ряду дипломатів є найсерйознішим варіантом відповіді Білого дому.

Якщо Трамп прислухається до рекомендації, про висилку російських дипломатів можуть оголосити вже наступного тижня.

Також наголошується, що в Білому домі очікували реакції ЄС. Неназваний високопоставлений іноземний дипломат заявив CNN, що в число країн, які "швидше за все" 26 березня оголосять про заходи щодо російських дипломатичних працівників, входять Німеччина, Франція, Нідерланди, Бельгія, країни Балтії, а також ряд інших країн.

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила про висилку з країни 23 російських дипломатів через отруєння Скрипаля.

23 березня Латвія прийняла рішення вислати російських дипломатів з країни в зв'язку зі скандалом навколо отруєння колишнього розвідника ГРУ і його дочки.

У свою чергу ЄС відкликав посла Маркуса Едерера з Москви.

Детальніше про можливі наслідки отруєння Скрипаля для Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Отруєння Скрипаля: Путін може згоріти в цьому процесі.