RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий журналіст пояснив, чому Путін не піде на велику війну в Україні

У зв'язку з тим, що "Газпром" не зможе повністю відмовитися від транзиту газу до Європи через територію України, президент Росії Володимир Путін не піде на велику війну в Україні.

Про це заявив журналіст Віталій Портников, передає Ліга.

Це стало зрозуміло, після відповідної заяви голови "Газпрому" Олексія Міллера.

"Ми не говоримо про те, що ми повністю перекриємо транзит через територію України. Є суміжні держави, є регіони, які знаходяться на кордоні з Україною з боку Європи, і, без сумніву, поставки в ці регіони Європи будуть здійснюватися транзитом через територію України. Інша справа, що це обсяги, які будуть, без сумніву, менш значні", - сказав Міллер.

Йдеться про 10-15 мільярдів кубометрів газу в рік. Так, за словами Портнікова, слова Міллера означають тільки те, що "Газпром" програв Україні.

"Не просто програв у Стокгольмському арбітражі, а програв стратегічно - тому що без українського транзиту і без нової угоди з Києвом йому не вижити. А разом з "Газпромом" програв Путін. А разом з Путіним програла Росія. На практиці це означає, що Українї надається унікальний історичний шанс для державного будівництва. У нас є час і у нас буде мир. Справа тепер тільки в тому, як ми використовуємо цей шанс. Слова Міллера означають, що великої війни на українській території не буде. Не буде не найближчим часом - а не буде ніколи, принаймні, поки Європа використовує російський газ", - пояснює своє бачення ситуації журналіст.

Як стверджує Портников, це дає підстави припускати і те, що в найближчі роки РФ навіть почне робити кроки з відновлення територіальної цілісності України.

"Нам повернуть Донбас, почнуть переговори по Криму. Тому що і Донбас, і Крим потрібні були Росії як плацдарми для наступу на Україну. Настання, яке не відбудеться, тому що збереження української ГТС для російських потреб виключає використання авіації і танкових армій, що необхідно для швидкої успішної кампанії", - упевнений журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Кремлі думають про Донбас і всю Україну.