RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Медведчук вже готується: відомий журналіст розповів про небезпечний сценарій Кремля в Україні

За одним із сценаріїв Кремля, президентом України може стати лідер "Українського вибору", кум російського лідера Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Про це відомий український журналіст Віталій Портников висловився в ефірі Еспресо.TV.

Журналіст представив сценарій, за яким для виборів 2019 року в Україні за кілька місяців можуть розкрутити нову, маловідому фігуру, яка буде повторювати популістські гасла про те, що необхідно вести діалог з Росією і країни Заходу лише висувають умови, а не допомагають, після чого почнуться переговори з Путіним.

"Всі розмови наших патріотів, що українці "ніколи вже не помиряться з Росією", тому що будуть пам'ятати про своїх загиблих, про все інше - за рік це все можна зробити. Не треба ілюзій. За рік буквально. Як тільки домовляться про те, що буде "мир", - зазначив він. Серед сценаріїв "миру" він назвав створення якоїсь Боснії на Донбасі або надання Україною фактичної автономії регіону.

Після досягнення "миру" буде заявлено, що виборці з окупованої території Донбасу не голосували на виборах 2019 року, в зв'язку з чим проведуть дострокові парламентські вибори у 2020-2021 роках, після яких популістська політична опція зміниться проросійською і будуть проведені ще й дострокові вибори президента.

"На них буде балотуватися одна кандидатура. Буде один кандидат, який буде підтриманий більшістю українського суспільства. А всі інші кандидати - у вишиванках - підставні. І вони будуть кричати, що готові воювати з Росією до останнього українця, і всі будуть над ними сміятися. Тому що реальний народний висуванець, герой, кумир, людина, яка домовилася з Путіним і про полонених, і про інтеграцію, і про все інше, він буде мати абсолютну підтримку громадян. Це людина, яка ще в 2004 році була обрана в Кремлі в якості президента України", - підкреслив Портников, натякаючи на Медведчука.

Журналіст також розповів, що в недавніх інтерв'ю Медведчук став яро заявляти кредо патріота, українського політика, який діє виключно в інтересах власної держави, тощо, що може свідчити про те, що політик уже готується до "президентства".

На думку Портникова, якщо події в Україні розвиватимуться за його сценарієм, то у 2019 році спільнота може "поховати" свої шанси на краще життя, і розвиток України буде відкинуто на 50-70 років назад.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Портников пояснив, чому Путін не піде на велику війну в Україні.