RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На Заході спрогнозували удар Кремля у відповідь на санкції США

У відповідь на санкції США щодо російських олігархів, чиновників і оборонних компаній, Росія може ввести контрсанкції чи влаштувати загострення на Донбасі та в Сирії.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики звертають увагу, що Росія розглядає можливість контрсанкцій. Так, в Держдуму РФ внесли законопроект про заборону імпорту товарів американського виробництва. Крім того, розглядається заборона на участь США в російських приватизаційних угодах і припинення продажу титану американській компанії BoeingCo.

Також в Stratfor відзначають, що РФ може не зупинитися на одних лише контрсанкціях і в даному контексті згадують про напруженість між Москвою і Вашингтоном у зв'язку з війною в Сирії і загострення на Донбасі. Так як США посилюють санкції, Кремль може піти на асиметричну відповідь у цих конфліктах. Це створить наслідки, які торкнуться політики і безпеки, що не мав на увазі Вашингтон, посилюючи економічну ізоляцію Росії від Заходу.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Кремль хоче помститися, Донбасу загрожує загострення війни - приватна розвідка США.