RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У зоні небезпеки: Україні озвучили тривожний прогноз з приводу дій Росії

Після завершення президентської кампанії в Російській Федерації та напередодні президентських і парламентських виборів в Україні росіяни отримають величезну спокусу активізувати бойові дії на Донбасі і будь-яку диверсійну і терористичну діяльність.

Про це "Апострофу" заявив експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

"Ми знову в зоні небезпеки. Як би сумно це не звучало, адже кожен рік приносить нам нові небезпеки, інавгурація Путіна (Володимира Путіна, - ред.) напередодні наших виборів є фактором небезпеки", - сказав він.

Разом з тим, експерт підкреслив, що від однієї інавгурації російського президента до іншої українці все менше пам'ятають про це і все менше звертають на неї увагу.

"Закінчилися ті часи, коли російська програма "Врємя" була популярнішою українських новин, пішла та епоха, коли російські телеканали могли конкурувати з "1 + 1", ICTV, "Новим каналом" на державному телебаченні", - підкреслив Солонтай.

Він уточнив, що на сьогодні все менше українців живуть у російському інформаційному просторі.

"Звичайно, картинка сьогоднішньої інавгурації путінського правління транслювалася українськими та світовими медіа, тому церемонія відкладеться в пам'яті людей. Але оскільки продовження не буде, українці все менше живуть справами Російської Федерації і все більше - навіть не загальнодержавними, а місцевими проблемами (бо Україна все ж пішла шляхом розвитку місцевих громад), то вони все менше будуть пам'ятати, коли там Путін востаннє інавгурувався і коли закінчується його каденція", - підсумував Солонтай.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін пошарпався, Україна знову в зоні небезпеки: про четвертий термін глави Кремля.