RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Волкер висловився про російські війська на Донбасі і його звільнення: опубліковано відео

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що найкращим захистом інтересів російськомовного населення Донбасу стане виведення російських військ з окупованої території України.

Про це він заявив на брифінгу в Слов'янську Донецької області.

"Тут (на Донбасі, - ред.) немає конфлікту серед українців, немає етнічного та громадянського протистояння. Цей конфлікт - наслідок прямого вторгнення Росії на схід України. Росія безпосередньо управляє озброєними силами в регіоні, а також здійснює політичний контроль над окупованими територіями", - зазначив Волкер.

Він додав, що готовий проводити зустрічі по Донбасу з помічником президента Росії Владиславом Сурковим у будь-який час.

Разом з тим, Волкер додав, що конфлікт у регіоні істотно впливає на екологічну ситуацію на Донбасі. Зокрема, незважаючи на те, що багато промислових підприємств закриті, у них залишається великий потенціал для радіоактивного забруднення.

Крім того, він відзначив погіршення ситуації з медициною в окупованих районах і на лінії розмежування, в тому числі заявив про поширення небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз.

"Я б з величезним задоволенням відвідав Донецьк і Луганськ після того, як там встановиться мир, буде відновлено український контроль і вони стануть частиною України", - заявив Волкер.

Він уточнив, що не має наміру контактувати з представниками "ЛДНР".

"Я не хочу давати ні найменшого приводу, щоб легітимізувати так звані народні республіки, які створені штучно і не повинні існувати", - пояснив Волкер.

Як повідомляв "Апостроф", в червні минулого року Волкер в складі делегації США побував у Краматорську, де на той час розташовувався штаб антитерористичної операції.

Раніше Волкер заявив, що так звані ДНР і ЛНР повинні бути ліквідовані, адже ці організації не відповідають Конституції України.