RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Названо головний страх Путіна з приводу Криму

Заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв вважає, що Росія боїться визнання кримських татар корінним народом окупованого Криму.

Таку думку він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Росія домагається, щоб в резолюції ООН щодо Криму, де йде мова про анексію, війну, не було двох слів. Два слова бентежать Росію, і вона через країни типу Греції та Кіпру прибирає ці два слова. Знаєте, які? "Корінний народ". Вони розуміють, що визнання кримських татар корінним народом і боротьба за територію проживання корінного народу сильніші, ніж просто боротьба за абстрактну територію, яку росіяни оголосили своєю", - говорить Муждабаєв.

Він також зазначає, що в Україні є сили, які виступають проти підтримки кримським татарам і перероблення АРК в кримськотатарську автономію. В даному контексті він згадує нардепа Михайла Добкіна і націоналістів і каже, що риторика цих людей схожа з інтересами Кремля.

"Для Кремля це просто пісня. Що стосується Криму, їхній головний страх не в тому, що не визнають анексії. У країн бувають конфлікти, он скільки років цій всій історії з Кіпром. А якщо мова йде про расову дискримінацію, про витіснення населення і про переслідування корінного народу – ця історія сильніша, ніж якщо просто я в тебе землю відібрав. На це все навіть можуть закрити очі. А ось на етнічні переслідування – ні. Це позиція вдесятеро сильніша для повернення Криму. І саме їй протидіють Добкін і чомусь українські націоналісти", - заявляє Муждабаєв.

При цьому він зазначає, що якщо боротьбу кримських татар за права будуть підтримувати, в такій ситуації Росія програє.

"Що ж так кримські татари досадили, вони взагалі на окупованій території знаходяться, Крим вже втрачено. Якщо ви так міркуєте, що кримські татари вам не потрібні, то де-факто Криму немає зараз під контролем України. Що ви втратите, якщо підтримаєте кримських татар? Нічого. Значить, вони працюють на Росію. Адже втрати можуть бути тільки у Росії, якщо вони почнуть підтримувати наші прагнення до своїх прав як корінного народу", - резюмує він.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі": Повалити Путіна можна тільки одним шляхом, захочуть - задушать за рік - Айдер Муждабаєв.