RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Для Путіна цієї проблеми не існує: озвучено сумний для України прогноз по Криму

Президент США Дональд Трамп, незважаючи на свої гучні заяви, не може офіційно визнати анексований Крим російською територією, але може винести питання за дужки.

Про це "Апострофу" розповів російський публіцист Леонід Радзіховський.

"Трамп визнав фактичну приналежність Криму до Росії. Формально скасувати договор, які були підписані, він не може. Але це питання, яке просто можна винести за дужки", - говорить він, згадуючи, як США більше 50 років не визнавали анексію Прибалтики з боку СРСР, при цьому продовжуючи вести справи з Москвою.

"Питання Криму пересувається на глибоку периферію - фактично знімається, формально залишається", - говорить Радзіховський.

При цьому, за його словами, проблема Донбасу є більш складною, тому що там Путін щось може зробити: "Проблеми Криму для Путіна просто не існує, немає предмету для торгу, оскільки для нього Крим - невід'ємна і сакральна частина Росії".

"Хоча Крим Росії ні для чого не потрібен. Але на цьому тримається вся політична репутація Путіна. Для нього Крим - другий за важливістю пункт після Кремля", - підкреслив експерт.

Повний текст колонки Леоніда Радзиховського про майбутню зустріч лідерів США і Росії читайте на "Апострофі" У Трампа є "товар" для Путіна: чим це закінчиться для України.