RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Путін перемагає: в Україні зробили гучну заяву про вплив Кремля

На сьогоднішній день йде Третя світова війна, але вона гібридна, і перемагає в ній президент Російської Федерації Володимир Путін.

Про це в інтерв'ю виданню "Високий замок" заявив відомий журналіст Айдер Муждабаєв.

За його словами, на відміну від німецького диктатора Адольфа Гітлера, Путін захоплює європейські країни по-іншому. Так, він майже захопив Францію і Німеччину, де громадська думка на боці Росії.

"У Німеччині в ефірі національних телеканалів не можна говорити, що Путін - диктатор, Росія - авторитарна держава. Можна говорити, що Росія - держава, яка має проблеми з демократією. Яскравий приклад такого цинізму - ситуація зі збитим малайзійським "Боїнгом". Всі знають, що його збила російська держава. Через схожий терористичний акт Каддафі (лівійський диктатор Муаммар Каддафі, - ред.) був підданий політичній анафемі, повній ізоляції і економічним санкціям. А малайзійський "Боїнг" світ проковтнув", - зазначив Муждабаєв.

Він додав, що зміна поведінки президента Франції Еммануеля Макрона щодо Росії, який від жорстких висловлювань перейшов до більш лояльних, пояснюється тим, що він популіст.

"На жаль, у країнах Заходу до влади приходять махрові популісти. Вони можуть бути праві, ліві і такі, як Макрон, без явного політичного крену в якусь сторону. Він бачить, що "Раша Тудей" французькою мовою розповідає французьким фермерам, що ваш сир не має достатньо покупців, а в Росії величезний ринок збуту. Рейтинг самого Макрона через певні непопулярні дії падає, і він думає, що нічого страшного, якщо поїде до Путіна як миротворець, спробує відновити економічні зв'язки і заробить додаткові бали. Насправді це зрада європейських принципів і цінностей, а також зрада України", - підкреслив журналіст.

Муждабаєв зазначив, що схожа ситуація склалася і з Німеччиною. Так, канцлер Ангела Меркель вже не настільки принципова, як раніше, щодо Росії.

"Врешті-решт, будівництво "Північного потоку-2" - це вже не слова, а конкретний крок. Америка відкрито виступає проти цього будівництва, одні країни Європи - за, інші - проти. Росія свого домоглася - розділяє і володарює. Європа в цьому питанні розділена... Нинішні європейські лідери дуже нагадують тих, які там були перед Другою світовою війною", - підсумував він.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін і Трамп будуть довго обговорювати Україну, на те є дві причини - політолог.