RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Напад Росії був неминучим: у владі України зробили цікавий прогноз щодо боротьби з Кремлем

Збройна агресія Росії проти України була неминуча, і її репетиції вже проводилися за десятки років до відкритого вторгнення, і Україна повинна разом з країнами Заходу боротися проти неї.

Про це віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Відзначається, що Росія залишається сусідом України, як і сусідом Польщі, Литви, Латвії та Естонії, проте, з кожним роком Кремль має все менший вплив на українців.

"Рішення про Незалежність потребувало рішення про відрив від "русского мира" і боротьби за власну ідентичність. А до цього український народ ще був не готовий повною мірою. Але відбулася зміна поколінь, і Революцію Гідності, найскладніші її дні, вирішило покоління, вже народжене в незалежній Україні, яке довідалося правду вже у незалежній Україні - про історію, про наших друзів і ворогів, про те, як нам потрібно жити, щоб ні перед ким не гнути шию. От якраз вони і зробили Революцію Гідності, тому вже не треба якихось нових поколінь, які усвідомлять Україну. Це нове покоління українців уже є!", - підкреслив політик.

Він нагадав, що Україна є нацією з правом на свою ідентичність, в зв'язку з чим повинна поважати свою історію, мову, минуле і майбутнє.

"Так, Росія - наш сусід, але ми - суверенна країна, і нас підтримує весь вільний світ. А такого ще не було практично ніколи в нашій історії, ми практично завжди залишалися сам на сам з усіма ворогами. Зараз такого нема, від 2014 року Україна чинить опір Росії разом з усім західним світом. І західний світ розуміє, що ми стоїмо насторожі і їх цінностей також, бо в нас вони спільні. І цей етап російської збройної агресії проти України був неминучим. Тому що російські напади траплялись і раніше, тільки в інших формах", - розповів Кириленко.

"Була, наприклад, спроба порушення суверенітету України у 2003 році з боку РФ - відома криза, пов'язана з Керч-Єнікальським каналом, Керченською протокою і островом Тузла. Уже тоді була спроба забрати частину землі в України, і це була репетиція. Були й Харківські угоди, і знищення української мови через сумнозвісні мовні закони регіоналів - усе це уже було проявом гібридної агресії проти України. І все це відбувалося від першого дня після того, як Україна проголосила Незалежність", - резюмував віце-прем ьер-міністр.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна повинна розрубати гордіїв вузол з Росією - В'ячеслав Кириленко.