RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Екс-аналітик Пентагону звинуватив Рибачука в співпраці з Льовочкіним

В США Олега Рибачука звинуватили в співробітництві з керівником Адміністрації президента Віктора Януковича, Сергієм Льовочкіним з метою маніпулювання громадською думкою в Україні та впливу на західні уряди.

Про це пише колишній аналітик Пентагону Джеймс Дюрсо в своїй статті "Українські олігархи інвестують в політику" авторитетного міжнародного видання International policy digest.

Зокрема зазначається, що "під час Революції Гідності в Україні в 2013-2014 роках Рибачук та його спільники впливали на повідомлення (для мітингувальників, - Апостроф) через контроль над сценою та звуковими системами на Майдані, а також тісно співпрацювали з тодішнім головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним". За інформацією американського експерта, Рибачук знав про наближення жорстокого придушення протестів, але не повідомив про це інших учасників Майдану.

Дюрсо також пише, що співробітництво Рибачука з режимом Януковича полягало в спробах зупинити революцію. Експерт звертає увагу на те, що навіть після застосування насильства проти протестуючих та появи вимог щодо дострокових президентських та парламентських виборів, Рибачук продовжував закликати до припинення протестів

На думку Дюрсо, підозрілою є також діяльність Рибачука на посаді голови Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) українського відділення Transparency International, де він різко критикує закупівлю зброї та український військово-промисловий комплекс.

"Ключовою вимогою цієї ініціативи є розсекречення інформації про безпеку та оборону - дивний пріоритет під час війни з Російською Федерацією", - дивується американський аналітик.

Автор також звертає увагу на те, що ГО "Центр UA" (Рибачук є головою правління цієї організації, - Апостроф), "Українська правда" та студія телекомпанії "Громадське телебачення" - розташовані в офісах, що належать російському олігарху Костянтину Григоришину, партнеру Сергія Льовочкіна, що є колишнім клієнтом опального американського лобіста Пола Манафорта (його судять в Сполучених Штатах за фінансові злочини).

Експерт вважає, що уряду США необхідно розібратися «хто є хто» в українських групах громадянського суспільства.

"Зважаючи на тривалу історію впливу Москви на країну, росіяни мали достатньо можливостей спробувати підкупити публічних та непублічних лідерів. Громадські організації, що беруть активну участь в популяризації демократії чи здійснюють медійну активність (а можливо, насправді займаються просуванням інтересів олігархів) зазвичай сприймаються Заходом як гарне явище – але є вагомі підстави ставитись скептично до цих груп", - пише американський військовий аналітик Джеймс Дюрсо.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: