RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

"Розумна сила" заявила, що в Україні практично не існує пенсій: відео

Середня пенсія в Україні за останні п'ять років знизилася більш ніж в 2 рази з 183 доларів в 2013 році до 90 доларів в 2018 році.

Про це заявив заступник голови політичної сили "Розумна сила" Олександр Савченко в відеозверненні, яке опубліковано на YouTube.

Він вважає, що українців готують до того, що всі питання з пенсією доведеться вирішувати самостійно.

Він також зазначив, що нинішня пенсія в розмірі 50 доларів відповідає тільки одній меті - не дати пенсіонеру замерзнути у власній квартирі.

"Але навіть цьому зараз вона не відповідає. Немає можливості на ці 50 доларів, навіть використовуючи дотації, опалити своє житло і прогодувати себе. Якщо чесно говорити - її (пенсії - ред.) не існує", - прокоментував він.

Він додав, що у "Розумної сили" є план масової індексації пенсій і приведення соціальних стандартів життя пенсіонерів до стандартів, визначених ООН - не менш 5 доларів на день на людину.

Як відомо, з 1 грудня 2018 року очікується чергове підвищення мінімальної пенсії до 1497 гривень (приблизно 53 долари), проте мінімальна пенсія, і навіть середня пенсія суттєво відстають від критерію ООН, який визначає поріг бідності в державі: жебраками вважаються люди, які в день отримують менше 5 доалрів.