RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з паспортами: Угорщина прийняла важливе рішення

Угорські консульства на території України припинили і не будуть відновлювати процедуру видачі угорського громадянства громадянам України на Закарпатті та в Києві.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає "Європейська правда".

Як відомо, минулого тижня в Києві відбулися українсько-угорські консульські консультації, а 6 грудня в Мілані відбулася зустріч глав МЗС. Клімкін підтвердив, що на цих зустрічах Угорщина офіційно погодилася на припинення попередньої паспортної практики.

"Угорці кажуть, що не видають зараз паспорта. І вони не будуть цього робити. Це вже добре, тому що я пам'ятаю заяви Сийярто, коли він говорив, що видача паспортів на наший території не суперечить українським законам. Зараз це за визначенням закінчилося", - розповів він.

Також міністр визнав, що угорське законодавство щодо спрощеного надання громадянства закордонним угорцям зберігається і процедура може тривати за межами України.

"Я, на жаль не можу гарантувати, що вони не спробують продовжити видачу паспортів угорцям Закарпаття в себе, в Угорщині - на угорській території ми їх дії не можемо контролювати. Але для нас питання абсолютного принципу - що в своїх консульствах на нашій території вони не можуть цього робити", - пояснив він.

Також Клімкін повідомив, що Україна запропонувала Угорщині підписати угоду про уникнення подвійного громадянства, але не отримала відповіді Будепешта на свою пропозицію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що будь-які домовленості з чинною владою України поки неможливі.