RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко вказав на особливість Путіна, вигідну Україні

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент Росії Володимир Путін є набагато слабкішим, ніж він хоче здаватися Заходу насправді.

Про це він написав у своїй статті для The New York Times.

"Не дивлячись на кремлівську пропаганду, Путін слабкіше, ніж він хоче здаватися Заходу. Захід може - за рахунок підвищення вартості агресії - змусити його послухатися", - написав він.

Крім цього, за словами Порошенка, Захід міг би застосувати до Кремля силу, адже Росія використовувала хімічну зброю в Британії, здійснювала кібератаки на Заході, обстрілювала мирних жителів в Сирії і розв'язала війну на Донбасі.

Також Порошенко заявив, що російська присутність в Чорному морі несе реальну загрозу країнам-членам НАТО.

"Росія має загрозливу кількість морських кораблів в Чорному морі, що означає, що це може загрожувати членам НАТО Румунії, Болгарії та Туреччини", - написав Порошенко.

Він також заявив про значну присутність Росії в Балтійському морі. За його словами, росіяни можуть патрулювати газопровід "Північний потік-2".

"Нещодавно російські бійці були перехоплені не перший раз над Балтійським регіоном і не подали плану польотів. Хто може гарантувати, що це не репетиція патрулювання над горезвісним газопроводом "Північний потік-2", який будується Росією через Балтійське море, щоб кинути виклик Європі?" , - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кремлі заявили про зустріч Порошенка і Путіна в Парижі.