RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Путіна придумали нове виправдання атаці на українські кораблі в Керченській протоці

У РФ заявили, що закриття Керченської протоки перед захопленням українських кораблів було пов'язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена, в тому числі, щодо Кримського мосту.

Дану позицію озвучив перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський, передає "Інтерфакс".

"В першу чергу, це було пов'язано з попередженням провокації, провокаційної акції, яка могла бути здійснена судами ВМС України як щодо Кримського мосту, так і по відношенню до безпеки мореплавання в Керч-Єнікальському каналі", - сказав він.

Вольський додав, що в день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.

Представник ФСБ також заявив, що вважає неправильним говорити про блокаду українських морських портів на Азовському морі з боку Росії.

"Ніякої мови про так званої блокаді українських портів не йде. Ніякої упередженості або перевищень повноважень не відбувалося", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в РФ заявили, що кораблі ВМС ЗСУ можуть користуватися Керченською протокою, проте повинні це робити "в гамівній сорочці".