RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Атака Росії в Азовському морі: стали відомі деталі підготовки Путіна

Перед захопленням трьох українських кораблів та їх екіпажів поблизу Керченської протоки Кремль більше року вів пропагандистську кампанію, спрямовану на наклеп проти України.

Про це заявив єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг, пише The Guardian.

"Якщо ви думаєте, що інцидент виник нізвідки, ви помиляєтеся. Дезінформаційна кампанія почалася набагато раніше, більше року тому, коли російські ЗМІ почали наполягати на тому, що влада Києва проводять днопоглиблювальні роботи в Азовському морі в рамках підготовки до входження туди флоту НАТО", - нагадав він.

За його словами, зокрема, російські ЗМІ також звинувачували Україну в зараженні моря холерою і в тому, що її спецслужби намагалися перевезти ядерну бомбу в окупований Крим.

"Потім влітку з'явилися твердження, що Україна заразила море холерою. Це продовжилося у вересні інсинуаціями в російських ЗМІ, які прогнозували "інспіровані Заходом провокації" в Азовському морі і повідомляли, що США "планують зіткнення між українськими і російськими морськими силами в Чорному морі з 1990 -х років", - розповів він.

Кінг підкреслив, що жодне з цих повідомлень не було правдою. Твердження щодо американських планів на Азовське море "засноване на відеогрі, яку нібито бачив колишній російський солдат 15 років тому".

"Але після цього теорії змови були доведені до крайності - російські ЗМІ повідомили, що британські та українські спецслужби намагалися перевезти ядерну бомбу до нового мосту в окупований Крим, щоб підірвати його, але цьому завадили сили спеціального призначення, надіслані Москвою", - уточнив єврокомісар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Заході оцінили наслідки атаки Росії на українські кораблі в Азовському морі.