RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Джерела розповіли про кулуарну боротьбу в команді Порошенка

Незважаючи на те, що президент Петро Порошенко ще публічно не оголосив про участь у виборчій кампанії, підготовча робота до виборів вже ведеться, і ознаменувалася підкилимною боротьбою всередині команди глави держави.

Про це "Апострофу" розповіли джерела в Адміністрації президента.

Як відомо, головою штабу є перший заступник глави АП Віталій Ковальчук. Офіційно він на переобрання шефа ще не працює однак за інформацією джерел, значну частину свого часу він все ж присвячує кампанії Порошенко.

При цьому джерела видання в АП в один голос запевняють: штаб як єдина структура ще не сформований, тому і управляти Ковальчуку нічим. Не в останню чергу це пов'язано з серйозною кулуарної боротьбою всередині команди Порошенка.

Також в передвиборну роботу включилися сам глава АП Ігор Райнін і навіть секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, хоча він, нагадаємо, в лютому цього року офіційно відмовився очолити штаб президента.

"Олександр Валентинович дає поради", - описує участь секретаря РНБО в кампанії співрозмовник видання в АП, не уточнюючи, якого роду це поради.

У свою чергу Райнін запросив команду політтехнологів з Харкова. Це викликало тертя між главою АП і його першим замом. Переможцем з кабінетної битви вийшов Ковальчук, стверджують джерела "Апострофа" на Банковій.

"Але проблема нікуди не пішла. У кампанії зараз чотири з половиною керівника: Ковальчук, Райнін, Березенко, Гринів та Турчинов, як то кажуть, "на півставки". Багато структур, один одному не підзвітних. Функція Ковальчука - координувати, але не виходить. І виходить все складніше, ніж в 2014 році, коли у всіх цих людей не було влади ", - розповів "Апострофу" співрозмовник в АП.

"Сьогодні штаб нагадує машину в розібраному вигляді на конвеєрі. Зрозуміло, що це майбутній автомобіль, але перед очима проходять тільки його окремі деталі", - метафорично описує ситуацію інше джерело в адміністрації.

Втім, він також упевнений, що з офіційним стартом кампанії команда президента запрацює дружніше, і сподівається, що Ковальчук все-таки зуміє посадити всіх за переговорний стіл.

Співрозмовник, який добре знає ситуацію всередині АП, також вважає, що не варто надавати надто великого значення апаратних інтриг.

"Ці хлопці (Райнін і Ковальчук, - "Апостроф") не дозволять собі навіть робочі тертя перебільшувати і перевести у відкрите протистояння. Конфлікт - не їхня гра. Навіщо? Щоб що? Щоб потім Петро Олексійович розвів їх як боксерів по різних кутах? Вони занадто дорослі і розумні, щоб дозволяти собі такі речі (конфліктувати, - "Апостроф"), - пояснив він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Без штабу: як у Порошенка готуються до президентських виборів.