RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Одного з прокурорів Закарпаття спіймали на золотій авантюрі в Африці: ЗМІ дізналися подробиці

Начальник відділу забезпечення представництва в суді прокуратури Закарпатської області Андрій Малинич працює не лише у правоохоронних органах, але й обслуговує інтереси місцевого депутата та бізнесмена Івана Волошина.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні видання "Закарпаття онлайн".

До журналістів потрапили документи, які засвідчують, що Малинич у 2016 році, порушуючи Кодекс професійної етики працівника прокуратури, норми законів України "Про прокуратуру" та "Про запобігання корупції", відправився у складі групи з восьми осіб в західноафриканську країну Сьєрра-Леоне.

"До складу групи, окрім нього, входив цілий ряд осіб, що входять до, як вже стає зрозуміло, організованого злочинного угруповання, що його створив і очолив Іван Волошин – права рука останнього - Олександр Броді, відомий, з-поміж іншого, участю разом з Волошиним в резонансній стрілянині в історичному комплексі "Корона" в Ужгороді, заступник начальника Слідчого відділу Ужгородського відділу поліції ГУ НП у Закарпатській області Богдан Степанов (фігурує в сюжеті про рейдерське захоплення Волошиним історичного комплексу "Корона"), Коломоєць, а також член виконкому Ужгородської міської ради VI скликання, екс-депутат Закарпатської облради Ігор П’янков та група геологів з тодішнього Дніпропетровська", - зазначає видання.

Група, до якої входив Малинич, мала на меті проведення геологорозвідувальних робіт й комерційного золотовидобування.

Щоби приховати свою участь в "золотій" африканській авантюрі, Малинич 10 березня 2016 року відбув у Будапешт, де отримав тримісячну візу в угорському консульстві Сьєрра-Леоне. І лише звідти із пересадкою в Мюнхені відправився до столиці Сьєрра-Леоне – міста Фрітаун.

Перед поїздкою Малинич особисто отримав і перевіз через кордон 9800 долларів як частину коштів для фінансування експедиції. Це він згодом особисто підтвердив у власноруч написаній пояснювальній записці.

До Сьєра-Леоне, Малинич з 1 по 5 квітня 2016 року займався роботою з організації майбутнього бізнес-проекту Волошина. Зокрема, прокурор вів перемовини з представниками місцевої влади та сумнівного бізнесу з добування золота. Про кожен свій крок в Африці Малинич у найменших подробицях звітував Волошину електронними листами.

"Завершилася експедиції гучним скандалом.У ніч з 3 на 4 квітня 2016 року частина членів відрядженої Волошиним групи золотошукачів влаштували в готелі гулянку з розпиванням алкоголю та участю місцевих повій. Причому, за послуги останніх один з учасників пиятики, високопоставлений ужгородський поліцейський Богданов, розрахувався фальшивою 100-доларовою купюрою", - пише видання, уточнюючи, що скандал вдалося "зам’яти" шляхом хабарництва. Після цього Малинич був вимушений повернутися в Україну.

Ні про сам факт поїздки, ні про її мету та джерела фінансування Малинич нікому з керівництва прокуратури не повідомив і в своїй декларації за 2016 рік, звісно ж, цю подію та витрачені на авантюру гроші не відобразив.

"З огляду на викладене та документи, які все це підтверджують, Генеральний прокурор України Юрій Луценко мав би негайно відреагувати на ситуацію, призначивши об'єктивне службове розслідування, а також публічно пояснити, чому його підопічні перебувають на комерційній службі у третіх осіб, котрі й самі перебувають під слідством. Те ж саме, вочевидь, стосується і очільника Національної поліції України, екс-начальника ГУНП України в закарпатській області Сергія Князєва", - резюмує видання.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика