RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Москва намагається перемогти: названо найнебезпечніші моменти з виборами в Україні

Серед кандидатів в президенти України досить велика кількість тих, хто є агентами впливу Росії, якими вона намагається створити необхідні умови для перемоги.

У цьому впевнений радник президента України Володимир Горбулін, передає ZN.ua.

"Небезпека в тому, що серед потенційних претендентів на президентське звання і майбутніх кандидатів в депутати - явні або латентні агенти впливу Росії, якими вона намагається створити необхідні умови для перемоги. Втручання Москви протягом виборчих кампаній загрожує бути безпрецедентним. На кону стоїть дуже багато. Не випадково деякі наші західні партнери не ризикують формувати плани двостороннього співробітництва до завершення виборів", - говорить він.

Також Горбулін вказав на ще один тривожний момент.

"Лякає не тільки кількість претендентів на посаду українського президента, як відсутність у багатьох з них чітких і зрозумілих програм, стратегічного бачення майбутнього, адекватного розуміння міжнародної ситуації, усвідомлення рівня і характеру загрози, яку несе Росія. Не можна ж вважати здоровими ідеї на кшталт: "Треба просто сісти і запитати: чого ви до нас прийшли? Напишіть пункти. І я б узяв ці пункти, прочитав, але мир-то, чесно кажучи, потрібен на наших умовах. Тому я сказав би: "А ось наші вимоги". Таке - навіть не інфантилізм, це неймовірна профанація, що, на здивування, знаходить відгук у жителів України. В обіймах кандидатів на пальцях однієї руки можна перерахувати людей, здатних мислити і прораховувати ситуацію хоча б на два кроки вперед", - пояснює експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Горбулін назвав головні страхи Путіна в разі масштабного наступу в Україні.